Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hannele Mustonen - Ihmisen Äänellä

Lisätty 10.01.2017

Olen paljasjalkainen v. 1951 syntynyt turkulainen, emerita rehtori.
Lapsuus-ja nuoruusvuoteni vietin Nummenpakalla, jossa hyvistä leikkikavereista kasvoi elinikäisiä ystäviä.

Reilu vuosi sitten jätin taakseni pitkän, mielenkiintoisen uran perusopetuksen rehtorina. Kaiken kaikkiaan kasvatus-ja opetustyötä kertyi nelisenkymmentä vuotta ja niistä viimeiset 24 vuotta ison, moniammatillisen kouluyhteisön esimiehenä ja koulun ja sen opetuksen kehittäjänä .

Työssäni opin kantamaan vastuuta niin laajakirjoisen oppilasjoukon hyvinvoinnista ja
eteenpäinmenosta kuin henkilökunnan työhyvinvoinnistakin. Vahvalla tahdolla ja yhteisellä tiimityöllä saimme aikaiseksi toimivan kouluyhteisön, jossa
jokaisen oppijan yksilölliset vahvuudet ja niiden tukeminen, nähtiin tulevaisuuteen kantavana voimavarana. Parasta oli, kun koulutalon täytti yhdessä tekemisen tahto ja toisista välittämisen ilo.
Opetuksen kehittäminen ja tietotaidon vienti muihin kuntiin ja myös maamme rajojen ulkopuolelle oli antoisaa ja avartavaa. Näissä projekteissa saatu hyöty oli aina molemminpuolinen ja kansainvälisetkin ystävyyssuhteet ovat säilyneet edelleen.

Harrastuksistani rakkaimmat liittyvät luontoon ja mökkeilyyn, luonnonilmiöiden seuraaminen ja valokuvaaminen vuodenaikojen vaihteluissa, metsälenkkeily, sienestys ja marjastus. Kesällä uiminen, joka talvella vaihtuu kylmä- tai avantouintiin. Sauvakävely ja talvella hiihto pitävät kuntoa yllä. Rentouttavia ovat myös leipominen ja kokkaaminen ja voimauttavina koen illanistujaiset hyvien ystävien seurassa .

Olen ahkera konserteissakävijä, torstaisin istun usein Konserttisalissa TFO:n konserteissa, Turun ja Naantalin Musiikkijuhlilla ja Savonlinnan Oopperajuhlillakin on oma paikka kalenterissani. Kun vielä nuorimmaisemme Teemu laulaa Key Ensemble ja NMKY:n Naskalit kuoroissa, olen niissäkin konserteissa vakiokävijä.

Mielekäs yhdistystoiminta kiehtoo myös ja kuulun mm Turun Kokoomusnaiset ja
Seniorinorssit ry: n hallituksiin, Förimarttoihin, V-S Maanpuolustusyhdistykseen, Kansainväliseen DKG- naiskasvattajayhdistykseen, Turun Taidemuseon Ystäviin, Turun Teatterikerhoon ja Turun Senioriopettajiin. 
Työssäoloaikanani toimin Suomen Rehtorit ry:n hallituksessa useamman vuoden ja
Lounais-Suomen Rehtoriyhdistyksen puheenjohtajanakin vierähti kuusi vuotta. Turun Opettajien Ammattiyhdistyksessä toimin Rehtoritoimikunnan vetäjänä vuoteen 2015 saakka.

Syksyllä, kun minua pyydettiin Kokoomuksen ehdokkaaksi kuntavaaleihin, mietin omaa arvomaailmaani ja osaamistani.

Minulle tärkeitä asioita ovat aina olleet tasa-arvoinen Suomi ja suomalaisuus, rehti yrittäjyys, valinnanvapaus, vastuunotto, oikeudenmukaisuus, erilaisuuden kunnioittaminen, heikoimmista huolehtiminen, hyvinvointi, puhdas luonto, ja toiveikas tulevaisuususko.

Entä mitä toisin turkulaiseen päätöksentekoon?

*Kokemusta vankasta tiimityöstä ja vastuunottamisesta
*Kokemusta ihmisen kuuntelemisesta ja positiivisten polkujen luomisesta
*Kokemusta rohkeasta asioihin paneutumisesta ja niiden eteenpäinviemisestä
*Arjen asiantuntijuutta ja luovuutta
*Aikaani kokopäiväisesti

Työnimuun ja tekemisen meininkiin tunnen omaavani edelleen voimavaroja. Nyt olen niitä valmis käyttämään kokopäivätoimisesti kotikaupunkini Turun ja turkulaisten asioiden ajamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Entisenä turkulaisena virkamiehenä ja päätöksentekijänä olen myös hyvin perillä kunnallisesta päätöksentekokulttuurista.

Ei yksin vaan yhdessä syntyy meille kaikille Hyvä Turku